2010-01-12

Dag tre och fyra

Söndagen vart lugn jämfört med födelsedagslördagen. Dock med ett mycket spännande besök i elektronikvaruhuset B&H som var riktigt billiga på massa saker som innbar att prylgalna crewmedlemmar hade svårt för att hålla i plånboken. Själv höll jag mig till att köpa ett par skitbra sporthörlurar i gummi som hängs på örat för 15 $. Det bestående minnet annars därifrån för förstagångsbesökaren är ljudet av alla varor som åker i lådor över huvudet på besökarna mot kassan som låter som någon kör radiostyrd bil samt tverklöst att majoriteten av personalen är traditionellt klädda ortodoxa judiska män. Förutom den den löjligt glada tjejen som satt i entrén och välkomnande alla och såg lätt pårökt ut.

Senare på eftermiddagskvällen blev det en nu traditionell långpromenad och någon svensk mil kors och tvärs till fots på Manhattan som denna gång tillslut tog mig upp till södra delen av Central Park vilket innebar att man nu även betade av bla Times Square, Rockefeller Plaza, St Patriks Church, Trump Towers entré för att sen ta mig hemåt och sen sushimiddag med de andra som tagit det lugnt och lekt med sina nya och gamla elektroniska saker de sista timmarna. Vi klurade på att gå och se Sherlock Holmes på bion här bredvid men vi tog fikade på retromysiga Emperial Diner istället. Inga skandaler eller incidenter med lagens långa arm att rapportera alls.


Måndag som nu precis lider mot sitt slut innebar frukost på en mexikans sylta som drevs av en asiat. Två tacos med bruna respektive svarta bönor lyckades jag få innan vi splittrades upp på stan för att beta av lite grejer att fixa såsom strömadaptrar till DJ-utrustning. Jag lyckades inskaffa välbehövligt nya joggingskor på en rea bredvid Madison Square Garden innan det var dags ta sig hem till hotellrumskontoret för kontakta några kommande arrangörer för att dubbelkolla tider etc.

Kvällens stora happening var att det fixats VIP-platser för inspelningen av The Colbert Report som sänds i kanalen Comedy Channel som i sin tur är den kanal som tex visar Simpsons och även det programmet Movits uppträdde i förra året. Killarna i bandet var värsta hjältarna bland personalen och programledaren själv sprang direkt upp och hälsade på oss när programmet avslutats. Det häftigaste var ändå att Morgan Freeman var programmets kända gäst men tyvärr försvann han direkt efter så det blev ingen möjlighet till "meet and greet" med honom denna gången. Den jingeln hade inte vart så tråkig att ha med på kommande mixtape.

Kvällsmatsfalafel blev det något kvarter från TV-studion och sedan frisk promenad hemåt.
Nu börjar i alla fall turnén precis när man tyckte man fått kläm på Manhattan söder om Central Park. Tyvärr hanns inte Brooklyn eller en himla massa andra delar med denna gången. Men turnén har ändå inte börjat ännu för det är verkligen ett ofattbart stort äventyr som stundar med typ 1200 mil att åka som Axel som åker med för att foto och filma hade räknat ut och även dividerat fram att det kommer innebära runt 10 dygns körtid. Jag svarade med att med mitt vägprogram räkna ut att det även blir lika långt som köra typ GBG-Bagdad-Paris-Moskva varför man nu skulle gör det när man kan göra en trip till the US of A istället.

NYA LÄRDOMAR:
 • Hershey chokladkakan luktar lite spy men smakar ok.
 • Joggingskor var skönt att byta till för gå i när man marcherat i kängor sista dagarna.
 • Amerikanska klädmärken är mycket billigare här än hemma. (Har dock ej köpt något än men snart blir det nog ett par byxor eftersom jag bara har med de jag har på mig och lyckades söla lite kvällsmats banana splitsås litegrann på ena benet igår kväll)
 • Morgan Freeman hade nyligen blivit utsett till den mest trovärdiga personen i USA och gått förbi ett nyhetsankare på CBS i den senaste undersökningen.
 • Macys stora varuhus härom hörnet skall visst vara världens största varuhus. Jag tror dock det är falsk amerikansk propaganda för flera butiker i Bangkok såg båda större ut på utsidan och hade fler våningar.
 • De patetiska svindyra handväsk-kläd-accessoar-märken (detta långt från en modeblogg så inga såna varumärken nämns) har som kanske bekant aldrig prislappar i fönstren men det var iaf för mig en nyhet att de inte ens har prislapp på varorna i montrar inne i sina New York flaggskeppsbutiker. Målgruppen för inköp verkar helt enkelt vara den typ av människor som tex vår kära kronprinsessa som i den största ekonomiska kris sen depressionen lyxkonsumerar som aldrig förr utan att behöva bekymra sig för pappa betalr ju alltid. Tacka vet jag den av Hollywoodfruarna som verkar väldigt stolt när hon gör inköp för pengar hon själv förtjänat.
Bilder:

Rockefeller Plaza. Tradition att det är skridskobana där.


St Patricks cathedral. Katolikernas främsta kyrka i NY. Påven brukar visst ha tradition att hålla mässa där för de som får plats och för resten på Yankee Stadium när han är i stan. Var mäktigt därinne. Biktbåsen hade dock stängt men man kunde tända ljus framför massa olika helgon därinne (om man lade 2 $ i kollekten).


Times Square. Pliktverket är plats och lurar in den som vill försvara landet som väl aldrig haft krig med annan makt på egen mark sedan svärdet blev omodernt.


Prylgalna norrlänningar som under söndagen precis kommit ut från...


B&H där vissa i gänget visst var tvungna att återvända till under måndagen.


Löjligt många ölsorter att välja på i en matbutik.


Sånt där typiskt tvätteri.


I TV-studion. Tyvärr stenhårt förbud fota under showen.


Stiligt ställe där det kvällsmats banana split inskaffades och sölade ner byxa.

5 kommentarer:

 1. Dagens tipps! Kolla in sleten.nu

  SvaraRadera
 2. Coolt. När kan man se det däringa avsnittet när Movits medverkar i Colbert Report?

  SvaraRadera
 3. man skall kunna se det på programmets hemsida. Snnars går det säkert att ladda ner någonstans snart eller titta på surfthechannel.com.

  sleten.nu var verkligen någon över det vanliga.

  SvaraRadera
 4. Brorsan!
  Herrejävlar vad grym du är på att skriva när det inte är tråkmassutskick á la buissnesman du sysslar med.
  suttit här i Toronto o garvat högt. grymt. grymt att läsa verkligen.
  jag har just ändrat mina resplaner o är lite väl hög på livet just nu. drar ner till San Diegos fräsha o sjuka förort o freeloadar på min vän som ska på cancer-möte m sitt pimpade jobb. mer uppdateringar om det kommer.
  Ser så himla mkt fram mot att se dig igen. håll fanan högt o fortsätt rapportera såhär galet göttiga händelser o nyheter.
  2 dagar kvar här tills jag flyttar till västkusten. WOHOOOO!
  take care,
  Syrran.

  SvaraRadera
 5. Vad gör du Gills, skrivkramp efter denne rivstarten? Du verkar dras till ishallar, nästa gång kan du gå in och kolla deras maskinpark och sånt. Deal? Hälsning från fortfarande snöklätt Partille

  SvaraRadera