2010-01-02

Bubba bestulen...

Bubba som är demonproducenten inom Olofsson Management berättade precis det trista faktum via sidan www.bigbender.se att de haft inbrott i hans kombinerade studio/lägenhet:

Bubba - Bestulen

Det här är fem låtar som egentligen skulle vara del av någon form av konceptplatta. Skivan skulle heta "En vecka i livet..." och innehålla sju låtar, en för varje veckodag. Vissa av låtarna är hyggligt färdiga, andra har bara slaskvokaler. Refränger saknas. Arbetet med skivan avbröts abrupt den 1:a januari när jag kom hem till en lägenhet i ruiner. Nån hade brutit sig in genom fönstret och stulit i stort sett allt jag ägde. Utöver kläder och annat hade min studiodator försvunnit (den och fem andra datorer). Även mixer och annan kringutrustning var borta. Mikrofonen inklusive stativ var utkastad genom fönstret men kvarglömd. Bortsett från mikbåset är den nu det enda som skvallrar om att det nånsin varit en studio i mitt vardagsrum. Nånstans i det hela försvann även lusten att spela in.

Jag och Roffe har gjort en grej av att släppa allt vi gör gratis. Vi har också gjort vårt bästa för att andra artister ska få spela in här när tid funnits. Vi har gett bort beats och refränger. Vi går i stort sett plus minus noll på tröjförsäljningen. Hela Olofsson Management är en mer eller mindre ideell rörelse. Därför är det lite extra knäckande när basen för den rörelsen försvinner över en natt. Både jag och Roffe jobbar just nu med att försöka få tillbaka intresset för det här, men just nu känns det i alla fall för mig rätt meningslöst. Därför lägger jag ut det jag hade hunnit spela in hittills. Kanske orkar vi bygga upp studion igen, en hel del vänner och medmusikanter har hört av sig och frågat om det finns nåt sätt att hjälpa till med det. Gör vi det kanske resten av låtarna blir inspelade. I så fall lägger vi upp dom efter hand.

Håll till godo, det är inte perfekt men det är vad som finns. Titlar inom parentes är låtar som inte hann bli gjorda.

Ladda ner här

1. Vakna!
Låten som skulle bli video. En halvmörk historia som många säkert kan känna igen sig i. Bygger lite på idén att fylleångesten alltid är en smula värre när man har bärsat på en dag då vanligt folk håller sig hemma. Slutar med raden "man ska ju ändå klara av att jobba hela veckan" och lägger därmed ribban för resten av plattan. Skrevs, producerades och spelades in under en utdragen ensamfylla.

2. Fikarumsfunderingar
Första låten som spelades in till plattan. Hofmästarn står för beaten. Refrängen hann inte bli klar och således inte heller inspelad. Hamnade som tisdagslåt eftersom jag när den skrevs hade lediga måndagar. Första dagen på jobbet efter helgen, ni vet känslan. Nån trött sosse sitter och gnäller vid 10-fikat. Där nånstans rör sig låten.

(3. Onsdagslåten)
Blev aldrig färdig. Idén var att göra en låt om att vara ungefär mitt i livet. Precis som onsdagen känns. Man vet inte om man ska blicka tillbaka på helgen som gått eller framåt på helgen som kommer. Texterna jag hade hunnit skriva handlade en hel del om alla som har dött det sista året och om alla som hänger på en tråd. När folk i ens egen ålder går under på ett eller annat sätt tvingas man reflektera över sin egen situation. Tyvärr blev den inte klar och finns således inte inspelad.

4. Du och jag (Ensam blir ensam)
För mig den uppenbara torsdagslåten. Handlar om hon som kom undan. I en period träffades vi varje torsdag hemma hos henne och drack och lyssnade på musik. Efter fyra år gick allt åt skogen, givetvis på grund av mig. Texten är baserad på Allan Edwalls fantastiska "Du och jag". Det är även han som pratar i introt. Har ni inte hört den så finns den på youtube och är helt överlägsen min version.

5. Äntligen fredag
Ännu en låt som skrevs och spelades in i ett dis. Beaten står Hofmästarn för, loopningen av den får jag själv ta ansvar för.Tyvärr hann jag aldrig rätta till det. Fortfarande imponerad av att jag lyckas lägga större delen av texten tight, halva inspelningen är höljd i minneslucka.

(6. Lördagsgodis)
Det här var en låt jag verkligen ville skriva. Tyvärr fanns det för mycket att säga för att jag skulle lyckas reda ut allt och få ner det på papper. Handlar om livet, västvärlden, kristendomen, vår kultur, vår tidsuppdelning och hur det påverkar en på ett personligt plan. Om att vi sliter som svin hela veckan och nöjer oss med att fira lite på lördagen. Om hur staten på femtiotalet kom på konceptet med lördagsgodis genom att experimentera på så kallade sinnesslöa (googla Vipeholmstoffee). På nåt sätt tar den sitt avstamp i "Jag är fattig bonddräng" från Emil i Lönneberga. Nånstans mellan alla förvirrade referenser och viljan att sätta fingret på något blev det för avancerat att klämma in allt i tre gånger sexton bars och låten rann ut i sanden.

7. Somna?
En låt jag är ganska stolt över. Tog ett tag att skriva men spelades in på första tagningen. Man hör dörren till mikbåset gnissla både i introt och outrot. Blev aldrig av att jag tog bort det och efter ett tag insåg jag att det bidrog till atmosfären i låten. Given söndagslåt eftersom det är då vi tänker på våra döda lite extra. För oss som ser deras gravar från fönstret är varje dag söndag.

Det var det hela. Så här i efterhand önskar jag att jag hade lagt lite mer tid på att göra klart allt. Hindsight is 20/20 as a motherfucker. Om nån försöker sälja en MPC1000 eller en Mindprint TRIO eller en hel shitload av kepsar och t-shirts till er kan ni väl skicka ett mail till olofssonmanagement@gmail.com. Skulle vara fint att få tillbaka sina grejer. Annars hoppas jag att vi lyckas få tillbaka geisten och fortsätta släppa låtar. Om ni tänker som bängen som var här och inspekterade förstörelsen undrar ni hur detta påverkar kommande Roffe-släpp. Panterparken är i stort sett klar, helt grym och tack och lov inte inspelad här så den kommer snart. Håll ögonen öppna.

//Bubba

2 kommentarer:

  1. Michael Jordan2010-01-10 01:05

    Lider med er killar :( Fyfan! Den här skivan hade blivit sjukt tung om den hade blivit färdigställd! Riktigt bra texter, beats. Hoppas suget kommer tillbaka. Det ni gör för musiken är obeskrivligt. Allt arbete som läggs ner, och utan att få en krona för det! Wow. Svensk hiphop behöver er. Det är ni som gör så man vill lyssna på den. De texter ni skriver är precis sånt som behövs. Så att gemene man fattar att vårt avlånga land inte är så j*vla bra som alla säger :O Come on guys, keep it up!
    "If every day is a sunny day, then what is a sunny day?"

    SvaraRadera
  2. Vakna är tamigfan bland det bästa jag hört. Texten är helt underbar! Hoppas det går att få ut resten av låtarna.

    SvaraRadera