2010-08-04

Recensenter & Recensioner...


SMAKEN ÄR SOM BAKEN. Nu sitter vi på tåget upp mot Urkult. Stina, Liza och Lady Louise från Serengeti är också med så det är ett riktigt gött gäng här i 1:a klass kupén. Det finns även gott om strömuttag till allas laptops så allt är frid och fröjd jämfört med minibussturnérande där cigguttagsadaptern bara klarar en laptop i taget.

Stämningen har nu lugnat sig efter vårt sällskap haft livligt roligt åt diskussionen som följde efter att Björn berättat att jag tidigare i veckan hetsade en recensent på Gaffa.se med anledning av att Kaptens mäktiga gig på Emmaboda blev typ fullständigt sågat. Skribenten hävdade en massa osanningar om publiken eller att Kapten tex skulle förespråkat drogliberalism samt polishets etc. Jag kunde inte hålla mig och låta en sån recension av mina artisters gig som jag själv närvarat vid stå oemotsagt så jag drog iväg ett mail till honom på facebook och han var supercool och svarade väldigt ärligt...

Överst i denna artikeln kan ni även se och läsa en annan recension av samma gig som en lokaltidning publicerade dagen efter giget. (klicka på bilderna för se större). Nedan kommer här originalrecensionen från gaffa.se:HÄR finns även recensionen att läsa i nuvarande utformning. som den ser ut efter skribenten redigerat om den lite efter vi facebookmailat lite så han ändrade lite i den.

Och härefter bjuder jag på min och recensenten Jocke Kettils korrespondens... håll tillgodo och tyck gärna till om denna lilla historia i kommentarsraden!


Gillis Bengtsson den 2 augusti kl. 14:40

Tja!

Var det du som recenserade Kapten röd på emmaboda för gaffa?

Är det ok om vi använder den recensionen och driver med den och dig för jag har aldrig varit med om att en recensent har varit så fel ute och totalt missförstått saker och ting.

Har ej heller varit med om att någon recensent hittat på så mycket felaktigheter som inte ens sagts i mellansnack etc.

Jag förstår inte någonting, var vi på samma gig?
Såg du hela giget? Hade du ätit flugsvamp?

Skit samma en sån här sjuk recension kommer vi ha stor nytta av.

TACK!


ha det fint!

MVH
Gillis Bengtsson gillis@swingkids.se
Swingkids (bla Kapten Röds management)
Jocke Kettil den 2 augusti kl. 14:54 Anmäl
Haha Kul att kunna glädja någon.

Som jag skrev är jag ingen van lyssnare av genren. Jag körde mest på mina intryck av konserten.

Jag såg inte hela giget. De sista 10 minuterna missade jag. Jag gissar på att du syftar på kommentaren kring poliserna. Var en vän till mig som fullkomligt älskar Kaptenen som sa det till mig efter konserten men visst var det en hel del poliser på plats.

Är det något faktamässigt ni anser felaktigt plockar jag ju givetvis bort detta annars så får ni ta det för vad det är. En reggaenovis tankar om en konsert i mängden.

Mvh
Jocke
Gillis Bengtsson den 2 augusti kl. 15:18
tja


Tack för ärligt och rakryggat svar.

Jag tycker Gaffa borde ta bort hela recensionen.

Varför skriver du ens om en artist och genre du inte lyssnat in dig på? Och varför börjar du inte artikeln med att nämna detta rätt viktiga faktum?
Jag var tex recensent på rockparty.se (under Hultsfredsfestivalen) i början av 00-talet men skulle aldrig kommit på tanken att recensera band där som inte låg inom den genre jag var inlyssnad på (reggae/hiphop)

Kapten är inte och har aldrig haft drogromantiska mellansnack. det stämmer inte någonstans alls att polis eller droger kommenterats från scen. Jag har hela giget inspelat.
Jag såg typ inte en enda onödig polis på emmaboda (jämfört med vad det lär vara på uppsala reggae nu till helgen ;) så förstår inte vad du snackar om där och jag är ändå nykterinst och noterar ordnignsmaktens närvara i form av såväl poliser eller civilare mycket mera än alla andra vanligtvis...

Du måste även stått långt bakom meter bakom eller snett vid scenen pga den enorma publiken om du missat ett det "smällde" typ hela tiden. (jag har även giget filmat) Ljuset utmed sidorna av emmabodas "stora" scen är tyvärr riktigt lamt men står man någorlunda framför scenen är det fett ljud.

ljudet var lite bullrigt och aningen tamt första kvarten får jag medge men Kaptens ljudtekniker (Daniel Veres, Nefertiti/Pustervik som alltid gör sjukt fett och cleant ljud) fick ordning på det sen och jag hoppas du inte skrev fel och menar att du gick efter 10 minuter?

mvh
GJocke Kettil den 2 augusti kl. 15:29 Anmäl
Hej kom igen nu.
Jag nämner i det första stycket att jag som ovan lyssnare kan tycka reggae är en smula mononotont. Jag skriver som glad amatör. Det borde framgå av textkvalitén.
Att det sedan var genomgående dåligt ljud på båda scenerna under hela festivalen verkar enligt mina kontakter inte berott på enskilda ljudtekniker utan "väl använd" utrustning på plats. Heller ingenting jag kommenterade som specifikt för kaptenens konsert.

Polisgrejen reagerade jag på väldigt hårt, kanske för att jag själv inte är ett fan av polismakten, då jag under festivalen såg oerhört lite poliser men när vi gick till kaptenens spelning stod en piket och en målad bil utanför entren. Stämmer det inte att han kommenterade polisnärvaron skall jag givetvis åtgärda detta omedelbart.

Jag menade således ingenting negativt med vare sig kommentaren om poliserna eller drogromantiken. (vilken jag förövrigt ALDRIG hävdade var i mellansnacket. De låtarna vi kunde höra kaptens röst på dyker det upp i texterna dock. Det var så jag menade.

Jag skrev också mycket tydligt att det var en stor publik. Sedan om det smällde eller hur bra spelningen var där snackar vi subjektiva åsikter och det känns väl ganska meningslöst att kommentera tycker jag.

Jocke
Jocke Kettil den 2 augusti kl. 15:34 Anmäl
Men givetvis skall faktafel inte finnas med. Det är bara dålig "journalistik" från min sida. Jag ber om ursäkt för detta och kommentaren kring ordningsmakten är bortplockad.Gillis Bengtsson den 2 augusti kl. 15:38
Hej svejs


jo smaken är som baken.

Jag tar inte illa upp personligen men var liksom bara tvungen kontakta dig och påtala dessa grejer efter som du var så cool och svarade ärligt.

Jag tycker förresten att recensionen kanske kan borde ligga kvar som den är för jag tycker ju det är sjukt kul när en recensent från en annan genre så fullständigt missat "grejen".

ha det fint!

/

Gillis Bengtsson den 2 augusti kl. 15:40
no hard feelings från min sida alltså.

vem vet, du kanske får uppdraget att skriva en intervjubio med kapten när plattan släpps till hösten, hehe!


/G

4 kommentarer:

  1. way to stick up for him, G!

    SvaraRadera
  2. Haha! Den här snubben har precis infriat alla mina fördomar om recensenter! Fantastiskt! Vem vet han kanske har en framtid som "undersökande" journalist för Aftonbladet eller nåt? Jag funderar på att söka jobb som operarecensent, Jag tål visserligen inte att höra på skiten men vad gör det? Jag måste väl också få tycka till? / Anders Olofsson

    SvaraRadera
  3. word Mr Olofsson!

    SvaraRadera