2009-01-19

P3 Guld '09


Nog bästa galan hittills. Särskilt nu när det inte bara var massa tråkig sthlmsbransch i publiken utan även en hel del passionerade fans på läktarna. Hade fått jättefina platser nere på parkett väldigt nära den lilla prisutdelningsscenen i mitten med Lotten och Johan Jivin' med sin respektive i närheten.
Trist att de mindre kända akterna i varje genre inte fick någon som helst form av applåd från publiken. Lite artiga kunde folk vart ändå.
Andra konstateranden: Sirqus Alfons medley av de nominerade i kategorin "årets låt" var givetvis grymt. John MEs låt kan nog bli en radioplåga i kommersiella stationer. Alltid härligt se Håkan Hellström, Timbuktu (iförd palastina halsduk) & Damn och The Soundtrack Of Our Lives. Roligt att Lykke Lis manager läste upp tacklapp där hon tackade för hon vunnit kategorin "pop" när hon egentligen vann kategorin "årets nykomling".

Traditionsenligt och som enda musikprogram i P3 saknades en prisklass eller åtminstone en delad prisklass för programmet och genren Rytm. 2007 var ett klart starkare albumår än 2008 för "Rytmgenren" i landet men med tanke på hur oerhört små akter som får bli nominerade i vissa kategorier så kommer mitt förslag till Daniel Jadama vara vi bör snarast lobba för att kategorin "dans" nästa år får byta namn till "dans/rytm". Hoppas Nougie vågar ta den striden. Jag hade alltid känslan av att Papa dee inte vågade gå för hårt åt de ansvariga utan snarare knöt näven hårt i fickan.
Jag vill givetvis inte det skall falla någon skugga på enskilda nominerade akter för alla som gör sin grej bra oavsett genre förtjänas att hyllas, uppmärksammas och nomineras. Men fastän jag är extremt subjektiv i denna frågan vilket jag även inte hymlat med när jag kritiserade P3 guld rätt hårt häromåret så borde väl ändå någon som förhåller sig objektiv tveklöst kunna hålla med? Jag kan verkligen inte sluta vara förbannad på de ansvariga inom P3 som fortfarande diskriminerar rytmgenren.

En stor miss i själv upplägget av galan var ändå tveklöst att Håkan Hellström som vann "årets artist" och "guldmicken" givetvis skulle avslutat galan med spela en låt eller två istället för Maskinen. Nu kändes det jättekonstigt när de körde på med ytterligare två sådär bra låtar efter inledande megafeta "Alla som inte dansar...". Kungen av stan och galan borde verkligen avslutat istället för öppnat.
Skitkul för Finn Björnulfson att få en guldmick hursomhelst!

Efter de sista dagarna kändes det verkligen bra att i förhand bestämt sig för att hoppa allt vad efterfest heter och bara komma hem i tid och därmed slippa ytligt mingel även om sånt kan vara både kul och kanske bra vissa gånger. Men som vanligt var det stockholmare som höll i efterfesten så många i Göteborgs musiksväng blev ju aldrig bjudna ändå. Men just nu kan sånt fullständigt kvitta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar