2009-01-12

Mån 12 jan

Började dagen med den hyfsat sedvanliga och trevliga promenaden med Lotten till hennes jobb. Hade det varit tisdag hade jag nog valt gå förbi fiskhamnen efter vinkat av henne men vek istället av mot Mariaplan. Apoteket som jag trodde skulle öppna 0800 öppnade dock inte förrän 1000 så jag ställde mig och väntade på vagnen hemåt men då dök den förträffligt trevlige Chinaski Nymark upp och skulle till sitt jobb. Det blev en trevlig spårvagnsfärd med utbytande av idéer och lite kulturskvaller ner på stan. Apoteket i nordstan var givetvis öppet och äntligen kunde nya fluortuggummin inhandlas.
-------------------------------------------------
Var väldigt stolt över mig själv när biljettkontrollanter klev på vid järntorget och jag kunde hala upp stämplat färdbevis. En typ 55 årig kvinna åkte dock fast och hon måste velat sjunka genom golvet. Hon stod och spelade sådär helt obesvärad när de skrev ut boten.
--------------------------------------------------
Henrik Rydström håller på blåvitt! Kalmar FFs lagkapten har kommit ut som gammal blåvittfan. Hans far är visst helt blåvit fortfarande och Rydström stod visst i klacken i Champions League '92 borta mot PSV. Jag har på något vis alltid gillat hans raka stil. Änglarna håller visst redan på och planerar att hylla honom ordentligt inför nästa möte. Ränder går aldrig ur. Det vet alla. Kanske därför han och Pontus Wernbloom alltid haft en skön glimten-i-ögat hatkärlek. PW är ju dock lite för ung för att kunna ha stått i klacken samtidigt som Rydström. Upprinnelsen till hela denna trevliga nyhet är att Baraben.com hade visst skickat några gubbar för intervjua honom om hans relation till IFK Göteborg och när han insett vad han avslöjat så gick han själv ut med det på sin blogg väldigt fort. Ser grymt mycket fram emot att se hela intervjun publicerad på baraben. Verkar som baraben kan ha en hel intervjuserie på gång förhoppningsvis inom kort om de skickar folk över land å rike för intervjuer på detta vis.
--------------------------------------------------
Simon Vikokel i SvAk verkar få svårt komma loss från jobb och familj för rep eller bandträffar under våren så Valborgs och förstamajhelgens turné som kändes så hoppfull kan tyvärr hänga löst. Den är ju dock inte officiell alls mer än att planerna avslöjats för er 0 st läsare av ventilen.
--------------------------------------------------
Kom på en alternativ utveckling av Navids "365saker.se...
Vad sägs om "365 tveksamma saker att göra"?
Alltså saker som är på fel sida om gemene mans moral och etik. Såsom att uppmana till att ägna sig åt kontroversiella saker eller aktiviteter som kan ge en grym kick men också vara hälsovådligt.
Förslag:
#1 Hur man enklast tjuvåker spårvagn utan att åka fast.
(Stå i främsta vagnen så du ser kontrollanter och kliv givetvis av direkt om de går på. Kontrollanter som bara jobbar i par går ju alltid på längst bak.)
#2 Lär dig ladda ner torrentfiler såsom alla senaste biofilmerna innan de släpps.
#3 Sparka in en bucklor på bildörrar på bilar som ej stannar vid övergångsställen. (behöver dock kanske ej vara en tveksam sak att göra om du nästan blivit påkörd och sett ditt liv passera förbi sista sekunden.
#4 Odla knark.
etc etc.
Det skulle kunna bli en lite fränare lista än Navids snälla idéer men som sagt just aningen tveksam. Det bör givetvis inte vara saker som kan drabba oskyldiga privatpersoner.
--------------------------------------------------
Israel verkar har en klart genomtänkt mediepolicy kring Gazaangreppet. De senaste två myndighetspersonerna som intervjuats i TV har bägge varit kvinnor i yngre medelåldern. Oerhört smart drag att skicka civilt klädda kvinnor för att uttala sig om att det hela enbart handlar om att "skydda Israels befolkning". En bufflig general i uniform eller annan gubbe med maktgalen blick i kostym hade aldrig kunnat ge samma trovärdighet i de orden.
---------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar