2009-01-07

Grammis ikväll

Dags för grammis igen. Var på galan häromåret med Jaqee när hon var nominerad. Vi fick sitta halvvägs upp mot taket inne på Circus så jag förstod direkt att hon inte vunnit för det skulle tagit henne typ 3 minuter att komma fram till scenen. Givetvis är det ett spel för gallerierna men det kändes ruttet gjort av arrangörerna mot henne när alla de då kändaste artisterna satt på parkett och hon mfl mindre kända artister placerades på läktarna.
--------------------------------------------------
Läste i gårdagens GT/Expressen att Rongedalbröderna gnällde ut sitt missnöje över att varje nominerad akt bara får en fribiljett var. Hur kan den tidningen ha med den nyheten 2009? Detta har ju artister gnällt över varje år de senaste fem åren. Jag vet flera mindre indiebolag som inte ens nämnt detta för sina artister utan snällt betalat 1395kr + moms eller vad det varit.
Jag tycker också det är dåligt för någon tjänar bra pengar på spektaklet. Skulle något av mina band med rätt många medlemmar bli nominerade är jag mycket tveksam till om de är så sugna på betala typ 10000kr och sedan inse att platserna man fått ligger så längt bort från scen att det inte finns en chans att man vunnit.
Men Rongedalbröderna behöver kanske lite uppmärksamhet för de fick väl inte vara med i något av heaten på melodifesitvalen i år så de är väl väldans skraja för hamna i mediaskugga 2009.
Tacka vet jag Manifestgalan som är mycket mer jordnära och där folk står upp som på en klubbkonsert inne på Nalen och applåderar hjärtligt sina vinnare och inte av spelad artighet som på grammis.
--------------------------------------------------
Ikväll lär Andreas Kleerup ta hem några plaketter. Kan man kalla honom Göteborgare nu när han hänger i stan med Miss Alabama?
--------------------------------------------------
Trumbattle tävlingen på klubb Tok DiscoPustervik i lördags var kul innan finalen ballade ur och finalisterna aldrig gav sig. Juryns motivering att Partillo vs Emil borde gått till final för de är svängigast men vi vill se Kleerup vs Han I Snusnäsduk (som sen vann efter 20 min trummisonani fram och tillbaka framför en uttråkad publik) visade sig vara en dåligt drag. Roligast hade väl varit att ha en svängig trummis mot en teknisk?
Kleerup vs Partillo hade givetvis varit mitt givna och partiska val för de två pojkarna var ju ändå kvällens stjärnor...
Tok Disco kvällens andra frågetecken var annars vad det var Hästpojken mumlade för något i micken om kola när han råkade ramla upp på scen mitt i tävlingen.
--------------------------------------------------
Ikväll släpps programmet till Göteborgsfilmfestival.
Handbollen drar igång igen ikväll också efter juluppehåll med träning kl 2115 i Valhalla B. Ska bli kul lira boll igen efter ett par tuffa veckor med vinterkräksjuka och sedan direkt en chockstart med gym och löpning egen hand.
--------------------------------------------------
Snart slut på frukost och dags "stämpla in" på kontoret kl 1000.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar