2010-09-20

Måndagsfunderingar

Söndagens klart roligaste resultat var helt klart Blåvitts 3-0 mot Åtvidaberg.

Det kan inte varit en slump att SVT valde att placera Janne Josefsson som korre på (S) lik(val)vaka när vissa andra partier fick snälla sportreportrar såsom André Pops eller fotbollskvälls Mats Nyström. Sossarnas pressekreterare måste suckat oerhört när de fick Janne för de visste ju ändå åt vilket håll opinionen var på väg.
------------------------
TV4s valvaka gick helt bort från min soffa då det programmet kändes pajas med Peter Jihde där som lekledare i spetsen.
------------------------
Ang SDs inmarsch i riksdagen så är jag nog tyvärr inte överraskad att det finns många rädda/missnöjda/okunniga/inskränkta/hjärndöda människor. Tänk bara efter hur många svenskar som tycker melodifestivalen är "jättebra" så är det ju inte konstigt att det tyvärr är 5,6% av de dryga 80% som röstar som röstar på SD.
------------------------
Jag sitter nu på ett gymnasium i lerum och skriver då jag åker runt just nu med Navid Modiri mfl som turnéledare för "Det tredje rummet" och i minibussen ut hit tidigt imorse så enades vi om att att valresultatet definitivt kommer att inspirera ett antal musiker, artister och kulturutövera ordentligt så vi lär se fram emot fyra kreativa men omtumlande år för det fria kulturlivet. Så man lär kunna räkna med riktigt bra plattor framöver...
------------------------
I helgen var det även dag två av videoinspelning till Kapten Röds låt 1.000.000 nollor. Vi höll till i ett Hvidfeldtska gymnasiet i centrala Göteborg. (Bilder från Lisebergsgiget samt bakom kulisserna foton från videoinspelningen kommer inom kort förresten...)
------------------------
I entrén och på första våningen av Hvidfeldtska var det förresten vallokal för flera centrala distrikt. En intressant iaktagelse Lars på Bas gjorde var att det utanför denna vallokal fanns valsedelutdelare från (S), (M), (FP) samt (MP). Vid Karl-Johansskolan i Majorna, som var den vallokal där Larsa röstade, så fanns endast tre partier: (V), (MP) samt Kommunisterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar