2010-03-16

Nyheter och nostalgi!

1. Serengetis kommande platta är svinbra. Flera låtar har hörts sista 1,5 året men några sprillans nya låtar är riktiga klubb och radiohits. Särskilt låt nummer 5 på plattan är min stora favorit just nu. De borde kunna få ta världen med storm. Partillo & Kapten röd har proddat ihop det mesta och det är världsklass också. De släpper på egen label med hjälp av Clara Stjärna ifrån Malmö men har fått lite guidance av mrG.

2. Kapellets kommande platta är inte så dum den håller. Favoritspåret där heter "Igen" och är proddat av Partillo. Släpps på etiketten SwingKids om en månad drygt om nu allt är ok med CD fabriken. Hofmästarn, Kapten och Partillo har proddat typ allt med gott resultat.

Smakprov lär läcka iväg här och där inom kort från dessa båda. Simon "don cho" Vikokel från Svenska Akademien har mastrat (vilket han är grym på) och det i kombination med vilka inblandade producenter vi snackar om gör att båda plattornas sound är svinbra. Simon minglade ju även i Götet i helgen och var med på reggaeklubb (Jamrock XL på Musikens Hus) för första gången sedan typ SvAks höstturné 2007 eller något haha! Gött å se dig.

3. Kapten Röd har en hel del kvar av sin platta men han verkar fått upp farten nu iaf. Tar otroligt mycket tid och kraft så som han jobbar med att vara både producent och låtskrivare till allt men så brukar ju resultatet bli fin fint när han väl släpper ur sig något. Snart några nya festivaler klara för den pojken och intresset och suget ute i landet verkar riktigt stort.

4. Har inte lyssnat ännu på Roffe Ruff & Hofmästarns kommande släpp men det kan bli hur bra och skruvat som helst.

5. Osäkert om vi gör en ny Röda Sten Reggaefestival i samma form igen. Kan behöva klura någon månader till p ev upplägget men kan bli så att det saknas givna svenska headlines då man ogärna vill ha samma lineup som förra året och Kapten Röd som lätt kan vara headline i GBG på den kommer ev spela på ett större kalas i stan till sommaren. vill ogärna smälla för mycket pengar på någon utländsk headline. Röda sten har även bytt ägare igen och renoveras och öppnar 26 mars så då får man svänga förbi och insupa viben hos nya ägarna också.

6. Kan även tyvärr bli så att det framöver inte kommer bli särskilt många fler utländska reggaeakter till GBB. När TOK bara drar drygt 150 personer (iofs en onsdag) och Axxion Packs 10års jubileum med en iofs råtråkig Tony Curtis bara drar 200 personer (inkl en tänkbar stor gästlista) så är inblandade arrangörer lite bekymrade över hur intresset ligger till i stan.

7. Mystic Man spelar på Pusterviks Reggaeklubb på fredag. Grymt band har han med sig med bla Janne baah på trummor, Kaparen på bas och Jonahgold på dub och keyboards. mrGillis & Rough Lynx Ante DJar däruppe på stora dansgolvet och jag lovar spela mer än 15 minuter som det blev senast. Ber om ursäkt till er som tyckte det var lite för kort och vissa andra spelade längre och konstigt stundtals.

8. Reggaeklubben bjuder även på en sista minuten bokning och världspremiär för Sound of Galore. Alltså Reggae Galore som startat DJ crew med självaste Color Blind i spetsen! Missa inte, Ryktas de har roliga dubs. Straight out of Borås!

9. SwingKids har nu klart med digitaldistribution till spotify så inom kort börjar börjar det tankas upp ALLA gamla plattor. blir toppenkul behöva sitta och avräkna ören sen till alla artister som slutat spela live och vi inte kan tjäna något på ändå men gott att alla kommer upp ändå. Tyvärr tar det några veckor innan låtarna syns på spotify från det vi tankat upp plattorna men den som väntat på något gott så här länge klarar nog några veckor till.

10. en sista glädjande hemlighet är att Simon även i största hemlighet (obs ironin men det är ingen som vetat om detta tills nu) fick ett uppdrag av mig när jag drog till USA. Han fick en oanvänd/ospelad demokasett som jag ville han skulle testa att mastra upp ljudet på och han fick till sjukt jäkla bra. Jag har nu precis provtankat upp denna nymastring till Spotify nu bara för lära mig hur man gör och det verkade fungera.

Vi snackar USCB Allstars eller rättare sagt US Collegeboys Allstars första klassiska kassettdemo "Legend of The Monsterbeat". Sjuk nostalgilyssning för alla er gamla vänner från Partilloland...

Här kommer förresten lite mer tidig USCB Allstars nostalgi från SwingKids djupaste arkiv.


Konsert på Musikens Hus typ 1999 eller så. Snubben som står med knuten näve och dansar bredvid Adonis är faktiskt min käre vän och självaste Navid Modiri råkade jag inse när vi snackade om att han var var stort USCB fan som ung och han sade att han var med och stormade scen på ett gig.... Jag har hotat honom med att släppa denna bilden så nu blev det av haha!


OLS originalmålning i 4-färg till USCBs första merch Tshirt! 1998 eller troligtvis 1999.Övre raden: Poxy (under en rockabilly period), Krille, Adonis, Berna Banton, OLS med långt hår.
Nedre: Putte, Jepson, Jens Lundsbyen (som vikarierade för Rabbin på bas då denne var och flummade i indien ett halvår), Mr Bjarne Karlsson, Ras Partillo I (när dreadsen var i sin linda eller första lilla mössa). Typ 1999 tror jag.


Filk Force grundare, Kim Ahlström aka O'Ryan gjorde en skön hemsida i Internets begynnelse med denna startsidan som sade allt! Ni som var med vet vad kodorden betyder...


Poster till den kanske första klubbkonserten jag dealade fram som USCBs nya manager i december 1998. Wow hela 40 kronor i entré vågade vi ta då! Länge leve alla minnen från Kompaniet. Kommer inte alls ihåg vad vi kan fått för deal eller i gage men knappast särskilt mycket med tanke entrépriset...

4 kommentarer:

 1. Haha! Mycket roligt här, och många trevliga nyheter. Kör hårt!

  SvaraRadera
 2. Det var en skön blandning Gillis! Blev lite varm om hjärtat - Och jag känner mig jättenöjd att vi, förhoppningsvis, skall besöka URF i år! Nu när vi inte längre kan följa USCB o SvAk så finns ju bl.a. Kapten Röd o Kalle Bah att glädjas av. Mmm

  SvaraRadera
 3. Nice med USCB-Nostalgi! Jag var nog också på den konserten -99. På den tiden började festerna med Insensitivity och slutade med Plug It In...

  SvaraRadera
 4. Längtar tills allt faktiskt kommer upp på spotify, tycker att de kunde skynda på processen lite grand :P Tack för allt kul om USCB, var tyvärr lite för ung på just den gamla goda tiden men hann i alla fall se dom sommaren 07, fina minnen :)

  SvaraRadera