2011-12-21

LKJ till Clandestino!

Stans mest eklektiska festival fyller 10 år och vanan trogen att bjuda på inslag av dubbigare bokningar släppte de precis Linton Kwesi Johnsson...

Min favoritlåt...
såhär såg deras utskick precis ut:CLANDESTINO FIRAR TIO ÅR MED LKJ & DENNIS BOVELL DUB BAND

Vi är inte så lite stolta över att äntligen, efter många års försök, ha lyckats boka Linton Kwesi Johnson och Dennis Bovell Dub Band (UK). En bättre present kunde vi knappast ha fått till tioårsjubileet 8-10 juni 2012. Detta firar vi med att släppa de första och exklusivt begränsade festivalpassen.
Linton Kwesi Johnson
Världens mest framgångsrika och konsistenta dub-poet, född i Jamaica 1952 men sedan sjuttiotalet bosatt i London, där han kom att bli en centralfigur i den karibiska subkulturen, och där han under en period var medlem i den brittiska sektionen av svarta pantrarna. Det mesta av LKJ:s poesi skildrar livet som svart jamaikansk immigrant i Storbritannien. “Skrivandet är en politisk handling och poesin ett kulturellt vapen” sa han i en intervju 2008. Texterna reciterar han sedan 60-talet till dubmusik som skapats i samarbete med Dennis Bovell. LKJ uppträder numera ytterst sällan så missa inte chansen att se honom på Clandestino Festival.
Biografi | Lyssna på Bass Culture
Dennis Bovell Dub Band
Dennis Bovell kom till London från Barbados på sextiotalet och startade snart sitt eget “Jah Sufferer Sound System“. Bovell lärde känna rockmusiker och befann sig snart mitt i den kreativa explosionen som uppstod i mötet mellan rocken och duben. Bovell började blanda discobeats i sin dub och har jobbat som producent åt tonsättande punk- och indieband som Orange Juice och Slits, men också världsstjärnor som Thompson Twins, Bananarama och Fela Kuti. Parallellt har han fortsatt att fördjupa sin säregna dubfusion på en rad album varav det senaste kom 2011. Lyssna på ”Dub Master”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar