2011-03-26

Norrland calling

FORTFARANDE VINTER. Sitter vid datorn under soundcheck i Luleå med Movits! Vi (jag) körde hit inatt direkt efter giget på Mollys i Skellefteå så blev lite för lite sömn ännu en gång på turné. Kom i sängs kl 0500 i gästrummet hos familjen Rensfeldts radhus och upp 0930.

Bandet har skivsigneringsgig i stans stora köpcenter Smedjan kl 1300 så vi var där kl 1000 och soundcheckade och drog sen hit till Magasin 3 där det är releasefestgig inatt. Likabra få allt gjort och sen vara lediga resten av dagen. Det är ju även hockeysemifinal på TV sen som vi skall se mellan rivalerna Luleå-Skellefteå som verkligen är det alla snackar om häruppe.

Eller det som det snackas mest om är Luleås sportchef som kallas Osten som ballade ur på läktaren i första semifinal och bland allt han skrek skall ha varit att kallat en motspelare för "svin-jävla-neger". Sen blånekar han till det trots massa vittnen. Synd ingen kunde filmat honom med en mobilkamera så hade det liksom inte vart någon snack om att klubbens styrelse måste ge honom foten. Visst händer det ständigt att språket kan vara riktigt smutsigt bland upphetsade karlar på stora idrottsmatcher och vissa kan häva ur sig det ena och det andra men han verkar ju helt hjärndöd om han inte har vett att tänka efter lite om vilka grodor som kommer ur käften som sportchef och klubbens ansikte utåt.

Våren var bortblåst när jag landade i Umeå i torsdags och snön ligger tjock överallt. Isen på älven här utanför i Luleå ligger typ två meter tjock eller nåt och det är kul att äntligen komma hit upp. Har ju aldrig varit längre norröver än Skellefteå i vuxen ålder.

Umeå i torsdags var fullsatt och sjukt grymt. Vi bodde på Gamla fängelsehotellet 100m från spelstället Scharinska och frukosten blev det på cafét "göteborg". Rätt ogöteborgskt tyvärr. Tycker de kunde gjort mer grej av det och haft lite inredning kopplad till GBG eller västkusten för knyta ihop konceptet. Eller i alla fall se till att ha Göteborgs-Posten även om det hade vart gårdagens. Personalen var heller inte några jätte goa gubbar heller. När jag kom 0955 för frukost lät tjejen i kassan sur och mumlade: "-Frukosten stänger 1000."
-Jo exakt och klockan e ju fem i, var jag tvungen svara på det men fick ingen göteborgs hugg eller dräpande svar tillbaks.

Typ fullsatt igår i Skellefteå också men lite mer blandad publik eftersom det var stans stora uteställe så alla var inte riktigt där för se Movits! Men det gick jättebra även om det blev lite sent md gigstart 0120. Sen var det ju lönefredag med allt vad det innebär på en publikmassa på en nattklubb.

Skall bli kul se Movits! på sin riktiga hemmaplan och se om de är profeter i egen hemstad ikväll. Nu kom Zacke precis från flygplatsen också, han skulle vart med som hemlig gästrappare hela svängen men vart sjuk och flög upp hit nu i alla fall til lsista giget innan han hakar på Movits! på ännu en USA-sväng april-maj. Tyvärr kommer jag inte åka med på den svängen till Nordamerika. Tog det beslut för länge sen då jag visste det skulle vara alldeles för mycket bollar i luften vid denna tiden med allt. Och det är det...

Hänger kvar häruppe i Norrland sen några dagar med lillasyster Elin och hennes kille Ben som bor och pluggar i Piteå! Flyger hem till Götet och tillbaka till våren på tisdagkväll.Flög City Airline till Umeå från Landvetter. Flygbolaget med världens fetaste logga.


Vi åkte kollektivt från Umeå till Skellefteå. Extremt nitisk bussvärdinna som inte lät mig lägga ryggsäcken på det lediga bussätet framför mig!
"-Inga väskor på sätena!"
"-Jawohl!" var det snabbaste jag fick ur mig...


Solnedgångutsikt från hotellrummet vi hängde i Skellefteå innan spelningen.


Movits! är med i GoKväll i SVT ikväll lördag kl 1815. (spelades in i torsdags...)
Gamla Fängelsehotellet i Umeå i gult till vänster. Café Göteborg i röda stugan bredvid.


Soundcheck på Mollys i Skellefteå.


Gig i Skellefteå.


Ankomst till Familjen Rensfeldt kl 0500 i Hertsön utanför Luleå.
Skönt att det börjar bli ljust häruppe så tidigt redan! (Det är kanske ljust i GBG också vid den tiden nu men har inte vart uppe riktigt så tidigt nyligen...)


Movits! Mördar-Anders studio hemma i gamla pojkrummet i Luleå.


Fet hamnkran precis utanför fönstret där jag sitter och skriver på Magasin 3 i Luleå. De har plogat bilvägar och skridskovägar på älven/skärgården.

1 kommentar:

  1. Jag glömde be dig krama Elin riktigt gott från mig! MmM

    SvaraRadera