2011-02-23

Nya artister i SwingKids stall...

2011 ser ut att bli ett riktigt spännande och hektiskt år för SwingKids.

Förutom släpp och turnéer med redan befintliga och etablerade artister har verksamheten även tagit sig an följande artister:PH3

Deras låt "Jag trodde jag var han" känner du igen från radio. PH3 är aktuella med plattan "PH3 Löser Ett Fall", en skiva om gömställen 777 kilometer under jorden, kärlek, seriemördare, astronautbebisar och mysterium av alla slag, stora som små. Duon PH3 består av Eye N’I och Profilen och beskrevs nyligen som den svenska hiphop scenens “udda fåglar”. De var båda med då den svenska hiphopscenen exploderade i slutet av 90-talet och har en lång historia som artister. Men trots att de bildade PH3 som tonåringar redan 1992 har de framförallt gjort sig kända som soloartister på vars ett håll. Live backas de upp av sitt tremannaband och bjuder på vad som kan liknas vid en väldigt röjig lägenhetsfest i en alldeles för liten lägenhet...

PH3 på Spotify: HÄR
Hemsida: www.ph3.se


SILVERSYSTRAR

Sommaren 2006 bildade Fröken och Meldeah, båda med bakgrunder som soloartister, duon Silversystrar. Sedan dess har duon spelat flitigt runt om i Sverige och har bland annat öppnat för DJ Sarah Love och Jean Grae.

Våren 2011 släpper Miah Jarnevi & Ulrika Broberg, som dom egentligen heter, sitt debutalbum Mellan rim & rådlöshet. Låtarna har spelats in i Level 8 Studio i Hallunda, Stockholm.

Först ut från fullängdaren är singlarna Under samma sol, Swagger och Toppen utav pallen. Media har beskrivit Silversystrar som ”Hiphop utan gränser” och framöver hjälper SwingKids dem att visa detta!

www.silversystrar.se


SEYDI MANDOZA

Med bakgrund som sångare och rappare i den stora Senegalesiska hiphoptrion Ska Blue och med rötterna i såväl traditionell Senegalesisk musik, västafrikansk och sist men inte minst rootsreggae, släpper Seydi Mandoza sitt soloalbum ”Lafreekano” på SwingKids våren 2011. Seydi Mandozas album bjuder på en imponerade musikalisk resa från Senegal till Sverige, via Jamaika och det var musiken som tog Seydi Mandoza till Sverige2008. På sina låtar blandar han sitt modersmål wolof med engelska och hans texter präglas av socialt engagemang och personliga reflektioner kring omvärlden. Låtarna är producerade av inga mindre än Riddim Republic, KAP10 (Kapten Röd), Partillo och André Roots och tillsammans med Seydis fantastiska röst har de skapat en makalös platta av hösta internationella snitt.

Live backas Seydi Mandoza av det Göteborgsbaserade bandet Solid Foundation och sprider sitt budskap klätt i västafrikanska melodier till en svensk och en internationell publik. Seydi Mandoza bjuder alltid på svårslaget karismatiska framträdanden och konserter.
Mer info: www.myspace.com/seydimandozawww.swingkids.se

1 kommentar: