2011-01-07

Så va é på gång

2011...


MUSIK - SKIVOR - TURNÈER. Jag vågar påstå att 2011 blir ett riktigt bra musikaliskt år från mitt bolag SwingKids håll.

Först ut är Stures Dansorkester som släpper plattan Tillvaruturist nu 19 januari. (mer info kommer i mailutskick (som automatiskt hamnar på bloggen) nästa vecka.
Stures Dansorkester spelar på ReggaeklubbenPustervik 21 januari också.

Governor Andy släpper sen sin platta typ i mars-april.

Movits! släpper sin platta ihop med etiketten Pope och SwingKids fortsätter med att "bara" boka deras gigs vilket passar fin fint.

Kapten Röd kommer hem inom någon vecka från en månads resa i Senegal-Mali-Gambia där han bland annat hängt en del och bott med General Knas och planen är att Kaptenens kommande platta släpps innan sommaren. Peace and Love är klafrt sen innan men lär bli några till festivaler men inget nytt klart än.

Och vem vet, kanske säger Generalen att han har en skiva klar också när han nu kommer hem till vintern inom kort.

--------------------

SWINGKIDS VÄXER. På måndag får kontoret även praktikantförstärkning i tre månader framöver av den grymma Jessica Bengtsson (vi är inte släkt). Skall bli toppen och då jag känner henne lite sedan innan känner jag tveklöst på mig att hon kommer bli en grym förstärkning samt även en anledning till att jag kommer kunna ha bättre tidsdisciplin och kontorstid kl 1000-1700.

--------------------

FOTBOLL. Ni som känner mig har ju kanske inte missat att jag håller på de mästa mästarna, IFK Göteborg, Änglarna eller kort och gott Blåvitt i fotboll och sen många år haft årskort. jag har givetvis förnyat årskort på LS-sektion där jag och mina gubbar håller till och jag ser optimistiskt fram emot en ny allsvensk säsong. Förra året seglade ju blåvitt upp som en stor guldfavorit inför säsongen men den planen sprack ju ordentligt. Men det bjöds iaf några fina matcher och var riktigt gött att få revansch på och besegra AIK två gånger och piska dit Elfsborg ordentligt hemma samt sist men inte minst följa misären och kaoset kring Aik.

Jag brukar ju extremt sällan blogga om Blåvitt här på MrGillis blogg för jag bloggar ju nämligen sedan något år på blåvittbloggen Baraben.com som skribenten "MrG" på olika sätt.

Men jag hoppas det kan bli en fin säsong nu i år och att blåvitt är med och krigar i toppen om guld igen. Såhär i förhand ser det mäktigt ut med avslutning hemma på Gamla Ullevi mot förra årets vinnare MFF som hittills inte tappat några spelare och lär vara favoriter. En ny avgörande guldmatch a la 2009 hade vart minst sagt fett. Men då måste Blåvitt vinna för annars vet jag inte vad jag gör...

Jag gjorde precis även en god investering och löste livstids medlemsskap i IFK Göteborg för 3500kr (10 årsavgifter á 350kr). Jag har ju ändå inte direkt tänkt byta lag såsom snorungar som håller på de lag Zlatan hoppar mellan. Och lever jag tills jag blir bara 80 år så var årsavgiftern bara 70kr/år.

------------------------

GODISFRITT ÅR. Jag har även bestämt mig för att ha ett godis och snaskfritt år. Jag vägde in på rätt exakt 0,1 ton (101kg) precis och kända att jag gärna vill ner till åtminstone 95 kr till att börja med. Pga lite småskador och förslappning sista åren har jag inte alls inte joggat eller håll igång alls så bra som härom åren och framförallt är jag lite för bra på trycka i mig vad som alltid bjuds i skålar, godishyllor eller på bensinstationer på turnéer.

Planen är nu att äta lite bättre och ha jämnare tider mellan måltider. Samtidigt rehabträna bort skador (hopparknä och inflammerat hälsenefäste) i gymet. Har bestämt mig för helt sluta med godis, kakor, glass, läsk, chips. Skall även hoppa den tredje backningen på buffér etc. Jag har inte fått ätstörningar men skall bara bli lite med medveten igen...

Jag avslutade 2010 med 25 st skumtomtar sista halvtimmen innan nyårstolvslaget och dessförinnan rejält med choklad under julen. "Summan av lasterna är konstant" heter ju det och då jag ju är vansinnigt svag för choklad så är det framförallt detta som jag kommer sakna.

Skall även börja gå mera. Antingen spelar jag ju handboll eller cyklar jag dit jag skall. Jag har insett att jag typ aldrig går till fots så jag har även tänkt ställa cykeln ibland framöver och gå till kontoret vissa dagar. I Göteborg går det ändå inte cykla längre nu för oss åretruntcyklister då trafikkontoret verkar helt gett upp och skiter typ helt ploga cykelbanorna nu när det kom ännu mera snö.

--------------------

TA CYKELN TILL ÖLAND ROOTS. Förra året lyckades jag inte cykla hela vägen utan blev upplockad av en Kapten Röds turnébuss som tog mig till Öland via Åland och någon mer spelning men nu i sommar vill jag verkligen cykla. Så jag väckte precis liv i facebookgruppen jag startad förra året.

Fredag 15 juli börjar Sveriges mysigaste (reggae)festival Öland Roots rum och men jag siktar på börja trampa söndagen innan.


-------------------------

SKÄRMFLYG. Roligaste och mest spännande transportmedlet 2011 blir tveklöst min paraglider. Jag gick en nybörjarkurs 2007 men tyvärr tog jag inte pilotlicens då för jag hann inte göra alla flyg som behövdes och sen rann tiden iväg det året med Svak + kaptens plattor som släpptes och efterföljande massiva turnérande. Under jullovet kom flygsuget tillbaka och jag insåg att det som främst sabba flygkarriären den gången var att jag inte köpte en egen skärm och även saknade bil för enkelt ta mig till de ställen där det flygs i hemmatrakterna.

Jag köpte en begagnad skärm precis innan jul som jag lekt med och försökt balansera (flyga drake) lite med i snön och kylan när väder och vind tillåtit. Sedan har jag inte minst läst igenom teoriboken flera gånger samt totalsnöat in på vimeo och en gäng andra websidor med info och forum kring paraglidingsporten.

Som liten var jag extremt flygintresserad och vart jag är på resor eller turnéer har jag en tendens att jogga eller ta mig upp för alla berg eller höjder som bara finns. På en semester i Kroatiska kustbyn Makarska för snart fem år sedan som besteg/vandrade jag upp till bergskammen på drygt 1000m höjd över byn och havet med bara 1,5 liter vatten i 35 graders värme. Lite före mig såg jag hur en annan motionär också besteg berget men med en större ryggsäck än mig. När törstig och typ slut på vatten vatten vilade mig på toppen inför nedpromenaden ser jag har snubben med ryggsäcken drar upp en paragliderskärm och skuttar iväg och svävar långsamt iväg ut och ned mot havet. "En sån måste jag ha" var min direkta tanke... Nu har jag en men måste bara gå om nybörjarkursen och även klara pilotlicensen samt efterföljande fortsättningskursen.

Jag kommer gå årets första kurs som är de två första helgerna i mars hos Äventyrscenter i Kareby strax norr om Kungälv utanför Göteborg. Så om det finns någon bloggläsare som också är sugen eller drömt om lära sig flyga så hade det vart kul få med sig någon bekant eller så.

"Hike and fly" är den gren inom sporten som tilltalar mig väldigt mycket som gillar att bestiga berg och kullar och nu kan få flyga ner och slippa traska neråt. I brist på högre berg i Göteborgstrakten flyger folk här mest på sk kusthang som är klippor som sticker upp tillräckligt för tvinga luftströmmen eller brisen från havet uppåt så man kan surfa där med sin skärm. Tjuvkil, och Rörtången är de två största och kändaste platserna men det skall även gå vid mitt gamla lumpenställe KA4 vid hamninloppet samt över klipporna vid Näsets badplats när vinden ligger på från rätt håll.

Jag är så sjukt peppad och sugen på detta så det lär dyka upp lite uppdateringar, bilder och kanske någon film här på bloggen med hur det går med denna nya hobbykarriären som flygare i framtiden.

Drömmen är skaffa en mindre och smidigare liten skärm som man förhoppningsvis till och med kan få ner i cykelväskorna och kanske kombinera såna äventyr men framförallt att alltid kunna ha med skärmen på alla resor och turnéer för kunna flyga lite om eller där det går...


5 kommentarer:

 1. Inget nytt om "Kolla kolla" kommer att släppas snart? :)

  SvaraRadera
 2. Jo kanske det ja, har nästan glömt av den haha

  SvaraRadera
 3. Skandal! :) Har väntat på den sen jag hörde den första gången i somras. Du kan inte lägga upp någon snippet då eller nått?

  SvaraRadera
 4. Tänk att en i så många andra fall vettig människa håller på Gråvitt...

  SvaraRadera
 5. Haha, jo jag är ju kranskommunspack från Partille från början som flyttat till majorna i vuxen ålder

  SvaraRadera