2010-12-03

MrGillis Julkalender: 3 Dec: Nothing!OSLÄPPT LÅT. En av mina absoluta USCB Allstars favoriter blev aldrig släppt på någon av deras plattor. Men den var en extremt stor livefavorit länge på de spelningar och typ vattendelare för bandet som gjorde att de gled in lite mera på swing-ska ifrån att varit mera punkiga i början.

Nothing heter eller hette låten och bandet hade spelat den så mycket live och de tyckte väl den föll mellan två plattor. Äckligt catchy och skön låt. Finns ingen trummis i Sverige eller norra Europa som kan spela ska som Partillo. Och få band fick så många att dansa loss på tex Hultsfred när det var festivalen som gällde bland kidsen.

USCB Allstars är egentligen det bandet jag suttit med på mest rep och lyssnat när de tagit fram låtar. Tex SvAk repade ju knappt något skall tilläggas. Jag förstår dock aldrig nu i efterhand fortfarande hur deras plattor bara sålde drygt tusen ex i början av 2000-talet när de drog så vansinnigt med folk på festivalerna och nedladdningen knappt kommit igång.


Foto från Musikens Hus ca 1999. Fanet på scen med knuten näve är en ca 15 årig Navid Modiri.


USCB Allstars - Nothing by MrGillis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar