2010-12-15

MrGillis Julkalender: 11-15 Dec -Foton från 2010

Movitsfoton: Axel Söderlund
USA-turnén med Movits i januari. Den outstanding längsta turné jag vart på. Även den skönaste och definitivt den turné med flest nya intryck. I Sverige åker man ju ut på veckosluten och kommer hem söndag. De flesta städer har man ju även vart i ett dussin gånger. Movits släpper nytt i mitten på mars och drar till USA april för ny turné men tyvärr kunde jag inte hela den perioden.


Redwoodträd. Sjukt stort, nationalparken var stängd när vi kom mitt i vintern men vi lyckades kör in en bit. sjukt stora träd. Lillasyster Elin liftade ju även med från LA uppåt östkusten mot Seattle och hon lyckades nästan gömma sig och skrämmas i mörkret bland de helt sjukt stora träden.SHIP TO GAZA. Stöddemonstration. Jag var egentligen påväg till träning men ville cykla förbi och kolla läget. Var så oerhört många bekanta där så jag blev kvar. Gräns och blocköverskridande demonstration som inspirerade. Sen cyklade man hem och knöt näven i fickan. Men min tjej berättade att det strax därpå dök upp en handskriven post-it lapp bland apelsinerna på hemköp i majorna där det stod "bojkotta israel". Vi skulle inte ha apelsiner ändå.


PIZZERIA VIKING. Alla Svenska småorter (och säkert de stora med) har verkligen en Pizzeria Viking. Lite reggaeroligt att frisörsalongen heter Super Cut. Detta foto från Hässleholm. Är det för att visa att pizza nu är så svennigt något kan bli och så även sverigedemokrater skall känna att de kan äta pizza med gott samvete?


TRÄDGÅRN i Borås lades ner. Kapten Röds gig i maj. Jag hoittade knappen till rökmaskinen och visst ser det såg fint ut. Som det brinner på scenen. Sjukt varmt var det alltid där i alla fall. Den überklassiska konsertklubben Trädgårn där alla band bör ha spelat på är nu nedstängd. Borås fick en ny brandchef som dömde ut lokalen trots att ägarna inte ändrat något och det aldrig varit några problem. Hoppas Trädgårn återuppstår i framtiden...


STORAN lades ner. Under ett par dagar i somras var flaggan på halv stång. Känns som ingen märkte det men jag tog ett kort iaf. Sedan åkte den upp i topp ett par dagar för att inom kort bytas ut mot kommunala fastighetsbolaget Higabs flagga. Sjukt hög hyra för lokalerna som en fd SAMI-chef gått med på i 40 år eller nåt sånt innebar att Storan/Sami tillslut inte klarade av att gå back hela tiden. Restaurangen med uteservering som har bästa läget vid Avenyn borde dras igång till sommaren. Framtiden får utvisa vad som händer där. Storan kom tyvärr liksom aldrig in i musikergemenskapen i stan. Blir spännande se vad som händer där framöver...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar